Nieuws

Boekpresentatie: Florentine Patricians and Their Networks

November 2018

Tijdens een feestelijke middag werd op woensdag 21 november 2018 in de Sala dell’Accademia Colombaria in Florence mijn boek Florentine Patricians and Their Networks gepresenteerd.

De dag begon met een boeiende rondleiding in het Niccolini-archief door archivaris Rita Romanelli en eindigde met de presentatie van mijn boek door Gert Jan van der Sman (NIKI, Florence), Alessandro Cecchi (Fondazione Casa Buonarroti, Florence) en Maria Pia Paoli (Scuola Normale Superiore, Pisa).

Achteraf genoten we van kleine hapjes en heerlijke Toscaanse wijnen van de familie Guicciardini in Poppiano.


Florentine Patricians and Their Networks

Boek: Florentine Patricians and Their Networks

Oktober 2017

Ik ben zeer blij dat deze maand mijn boek Florentine Patricians and Their Networks. Structures Behind the Cultural Success and the Political Representation of the Medici Court (1600-1660) is verschenen. Het is het resultaat van een mooi onderzoek van negen jaar, uitgevoerd aan de Universiteit Leiden en in Florentijnse en Romeinse bibliotheken en archieven.

Het boek is gepubliceerd bij Uitgeverij Brill (Leiden/Boston) en maakt deel uit van de serie Rulers & Elites (volume 14). Het is te bestellen via de website van Brill, waar ook de inhoudsopgave staat en wat meer informatie over het onderwerp.


In het hart van de Renaissance

Tentoonstelling: In het hart van de Renaissance

11 februari tot 18 juni 2017

In het Rijksmuseum Twenthe in Enschede zijn van februari tot juni 2017 prachtige schilderijen uit Noord-Italië te zien van de meesters Lorenzo Lotto, Giovanni Battista Moroni, Moretto da Brescia, Girolamo Romanino en Rafaël. Met veel plezier heb ik twee essays uit de bijbehorende catalogus vertaald.


Gezien en geraakt

Longread: Migranten en Europa

12 februari 2017

Begin 2017 schreef ik een nieuwe longread over migranten en Europa, waarin ik me focus op oplossingen voor het migratievraagstuk en via recente films en documentaires de mens achter de vluchteling laat zien. De longread bestaat uit twee delen:

  1. Poëzie van het vluchtverhaal maken
  2. Denken naar oplossingen toe

Expositie Natuurzwerven

Foto-expositie: Natuurzwerven

31 mei tot 2 september 2016, Leiden

Kom kijken naar de Expositie Natuurzwerven, waarin ik de schoonheid van de Nederlandse natuur laat zien.

Zie de flyer voor informatie over tijden, locatie etc.